Közösségi hálózatok

Gyakorlati tanácsok a közösségi hálózatokhoz

Használd ki az ingyenes lehetőségeket.

Honlapod sikerességét, és ebből kifolyólag a te sikereidet is nagyban befolyásolja a közösségi hálózatok használata és azok beintegrálása a weboldaladba. A blogok, a Facebook, a Google Plus és a többi közösségi oldal helyes alkalmazása az alábbiakban segít neked:

  • Új emberekkel megismertetni a honlapodat, (látogatottság növelés)
  • Folyamatosan új tartalmakat tudsz megosztani egyszerre több emberrel, (kommunikáció
  • A kereszthivatkozásokkal értékesebbé teheted a honlapodat a keresők számára, (SEO)

Mint láthatod, ez a három fő terület azonnal javul, ha a közösségi oldalakat helyesen használod. Kis erőfeszítéssel tehát, nagy eredményt lehet elérni.

Sokan úgy gondolják, hogy a közösségi oldalon, pl. Facebook, elég, ha a weblapuk mását, úgynevezett mini weboldalt hoznak létre. A mi tapasztalatunk viszont az, hogy minden közösségi oldalnak meg van a saját funkciója, és a siker elérésében arra kell használni, amire igazán jó. Megfelelő helyen, megfelelő tartalmat kell megosztani.

Használat:

A blogok alkalmasak a nagyobb lélegzetvételű, szakmai szövegek megosztására, melyek később is értékes információval rendelkeznek. A Facebook, a Google Plus és a hasonló közösségi site –ok inkább a mindennapos kommunikációra és az aktuális újdonságok közzétételére valóak. A Twitter lehet a gyors és rövid hírek megosztásának eszköze.

A lényeg, hogy a közösségi oldalak használata mind a kommunikáció, mind pedig a keresőoptimalizálás szempontjából elkerülhetetlen. Aki nem él ezzel a lehetőséggel, lemarad.

 Javaslat a közösségi oldalak használatához:

– Hasznos és izgalmas tartalmak megosztásával növeld a honlapod látogatottságát.
– Mindig használj visszamutató linket.
– Folyamatosan ossz meg friss tartalmakat.
– A weboldalad minden kommunikációját közösségi site –on keresztül intézd.

Kerülendő:
– Ne generáltass mesterségesen „lájk” és „pluszegy” halmokat.
– Ne ossz meg értelmetlen, a honlappal nem összefüggő tartalmat.
– Ha használsz egy közösségi oldalt, azt ne szüneteltesd hosszabb időre.

 

Kösd össze honlapodat a közösségi hálózatokkal!

Szinte minden közösségi hálózat vagy tartalom-megosztó szolgáltatás biztosít a honlap kódjába illeszthető mini alkalmazásokat. A Facebook fal, Twitter, galériák, lejátszási listák, és még nagyon sok tartalom jeleníthető meg közvetlenül a weboldalon.

Használd ezeket a lehetőségeket, illeszd be a szükséges kódokat vagy kérd a honlapkészítődtől, hogy végezze el a honlapod és a közösségi site –ok összekapcsolását.