Keresőoptimalizálás – linkek és hivatkozások

Linkek az oldalon belül és kívül, HTML

A különböző weboldalon belüli és külső linkek segítik a látogatót a megfelelő tartalom gyors megtalálásában és javítják a keresőoptimalizálás eredményességét. Honlapod felhasználói és a keresőrobotok gyakorlatilag ugyanúgy működnek:
Elolvassák a hivatkozás tartalmát
Eldöntik, hogy érdemes e követni
Követik, és a legvégén kiértékelik, hogy érdekes tartalomhoz jutottak e.

Ezért fontos, hogy a menürendszer, a honlapon belüli linkek, illetve a weboldaladra mutató külső hivatkozások megfelelő módon legyenek elkészítve.

A link szövege legyen a tartalomnak megfelelő. Nem elég a „tovább” szó használata. Legyen kiírva, hogy hová vezet az a hivatkozás. Mind a látogatók, mind a keresőrobotok számára legyen egyértelmű, hogy a hivatkozást követve milyen tartalomhoz jutnak.

Használj linkeket a szövegezésben is, ha egy fontos tartalomra utaló mondatot tartalmaz. Ez főleg akkor lényeges, ha sok aloldalad van. A látogató nem fogja az összes menüpontot végig-klikkelni, de a szöveg olvasása közben így lehetőséget kap, hogy újabb tartalommal ismerkedjen meg.

Folyamatosan ellenőriztesd a webmestereddel, hogy a linkek jól működnek e. Neki megvannak a megfelelő eszközei, hogy mérje a honlap linkelésének erősségét és megkeresse az esetleges hibákat.

Legyen minél több közösségi oldalról és társ honlapról a te weboldaladra mutató hivatkozás, és azok működjenek jól. Ez fontos a látogatottság növelése szempontjából és az értékes oldalakról érkező linkek erősítik a te honlapod pozícióját is a keresési eredményekben.

 Javaslat: Ha linkelhető képet használsz, gondosan írd meg a hivatkozás „title” adatát és a kép “alt” információját. Webmesteredtől folyamatosan kérj adatokat, hogy a honlapban található linkek mennyire működnek jól.

Kerülendő: Ha túl sok linkelhető szó vagy mondatrész van a szövegben, a link elveszti a jelentőségét és zavarja a tartalom olvashatóságát. Ne használj kizárólag képet linkelésre, legyen a szöveges link a dominánsabb.

Külső hivatkozások

A honlapodra mutató linkek kiemelten fontosak a keresőoptimalizálás szempontjából. Ahhoz, hogy többen találják meg a honlapodat, lehetővé kell tenned, hogy más weboldalak hivatkozzanak rá. Alkalmazz linkcsere programot és használd ki a közösségi hálózatok adta lehetőségeket.

Megbízható és korrekt partnered leszünk. Próbálj ki minket!

AZONNALI ÜZENETKÜLDÉS ÉS KAPCSOLAT