Domain és tárhelyszolgáltató választás

Segítség a domain és a tárhelyszolgáltató választáshoz

Domain név regisztrálás:

A domain nevedet és email címedet sokáig, több éven keresztül fogod használni. Ezért fontos, hogy a vásárlásnál vedd figyelembe az alábbiakat:

– Csak úgy vásárolj domaint, ha te vagy a szerződő fél. Ne add ki a tulajdonjogot a kezedből.
– Lehetőleg olyan céggel szerződj közvetlenül, akinek az Internet Szolgáltatók Tanácsa adott engedélyt. Ha viszonteladón keresztül rendelsz domain –t, ellenőrizd a tényleges regisztrátort.
– Válassz olyan szolgáltatót, amely ügyfelei számára bármikor elérhető.

A domain nevek regisztrálása Magyarországon az egyik legdrágább, sokan választanak e miatt külföldi regisztrátort. Az interneten percek alatt vásárolható egy domain név külföldi szolgáltatótól. Azonban, ha nem rendelkezel tökéletes nyelvtudással, a megkötött szerződést nem tudod ellenőrizni és a jövőben az esetleges problémákat nem tudod villámgyorsan kezelni.

Tárhely szolgáltatás:

Honlap tárhelyet gyakorlatilag bárki szolgáltathat, akár te magad is a saját lakásodban. Pár száz-ezer forintos szerver gép összerakása után és egy sima lakossági internet kapcsolattal már megoldható.

Ezért fontos óvatosan kezelni a nagyon olcsó és ingyenes ajánlatokat, valamint magánszemélyek vagy barát/ismerős „segítségét” .

Ahhoz, hogy honlapod a nap minden percében stabilan elérhető legyen, bírja a forgalmat, gyorsan betöltődjön, megérkezzenek az email –jeid, a fentieknél sokkal komolyabb technikai feltételek szükségesek.

Például:
– több szálon futó, „ipari” internet kapcsolat
– nagyteljesítményű szünetmentes áramellátás
– stabil hardware környezet
– komoly software –es rendszerek
– fizikálisan stabil, légkondicionált és technikailag felkészített épület

Ebből is látszik, hogy a honlapod kiszolgálását egy otthoni szerver nem tudja garantáltan biztosítani. A magánszemélyek és ismerősök „ajánlatai” gyakran nem tartalmazzák a legalább 99% -os rendelkezésre állást.
Gyakran előfordul, hogy hiba esetén a magánszemély nem érhető el vagy csak késve reagál. Ritkán garantált a vírusvédelem és a személyes adatbiztonság. És sokszor előfordult már ügyfeleinkkel, hogy a barát/ismerős a későbbiekben eltűnik, kiderül, hogy a domain nevet saját magának jegyezte be és a honlap újra aktiválása bonyolult folyamattá válik.

Az ingyenes tárhely-szolgáltatókkal is lehetnek problémák. Sokszor egy idő után idegen reklámokkal tűzdelik tele az oldaladat. Nem garantálják a 99% -os rendelkezésre állást. Adataid nincsenek biztonságban.

Honlapod tárhely-szolgáltatójának tehát válassz olyan céget, amely:

– több éve létezik, lekövethető és stabil vállalkozás
– rendelkezik a tökéletes technikai feltételekkel, vagy komoly nemzetközi szerveren bérel tárhelyet
– korrekt feltételekkel köt szerződést, garantálja a szolgáltatást

Szolgáltató választás:

A megfelelő domain regisztrátor és tárhely-szolgáltató kiválasztására tehát igaz az a szabály, hogy az ingyenes vagy túl olcsó szolgáltatás a későbbiekben gondot okozhat, és hosszútávra kiható szolgáltatásra csak stabil céget érdemes keresni.

A SpaceboyDesign számára évek óta a Webtár-Port Kft. szolgáltatja a honlap tárhelyet.
Számos ügyfelünk is megelégedéssel nyilatkozik róluk és sokan a korábbi rossz tapasztalatok után azt tapasztalták, hogy a Webtár szolgáltatása korrektebb az eddigieknél. » Webtár honlapja

Mi segítséget tudunk nyújtani abban, hogy

– veled együtt meghatározzuk a megfelelő domain nevet,
– összeállítjuk a szükséges tárhely összetételt a saját vagy az általunk javasolt szolgáltató kínálatából,
– kitöltjük az összes hivatalos nyomtatványt és szerződést, neked csak aláírni és továbbítani kell.

Megbízható és korrekt partnered leszünk. Próbálj ki minket!

AZONNALI ÜZENETKÜLDÉS ÉS KAPCSOLAT